Ett par aktiviteter i skärgården

Vi som jobbar med båtcharter i skärgården, har nu fina möjligheter att ta oss ut i skärgården själva och leta efter fina aktiviteter. Bokningsläget är ju försiktigt just nu och det visar på ett fint sätt, att vi alla måste hjälpas åt att hålla Covid 19 i schack. En tid då det är lite bokningar brukar vi använda till att jobba med Sealife och hålla igång underhållet, kontinuerlig översyn mm mm. Det är väldigt kul – men varje dag i flera veckor,,,? Nja, kanske inte:-). Så vi bestämde oss för att ta ett par dagar i skärgården och testa på ett par aktiviteter.

Ni som följer oss vet ju att vi har några favoriter i skärgården. En av dem är Hönö-Klåva. Här parkerar vi Sealife mitt på paradkajen, med en underbar utsikt mot Vinga och ut mot havet. På kajen strosar det människor i den fina vårsolen och flertalet stannar till och pratar lite. Det blir samtal om båtcharter, Sealife, karantän och det fina vädret. Vi känner oss alltid välkomna på Hönö-Klåva!

Att promenera är ju det ultimata sättet att uppleva stället du befinner dig på. När vi är på Hönö promenerar vi gärna över bron till Fotö och går runt hela ön. En jättemysig ö, med härliga skärgårdshus och en fin hamn. Väl värt ett besök!

Alldeles i närheten av kajen på Hönö-Klåva hittar vi Paolos Cykel,  som bl.a. hyr ut cyklar. Detta var en måndag, en dag då affären normalt är stängd, men vi fick tag på Paolo och han ordnade fram ett par cyklar till oss. Det är service det:-)! Cyklarna var 3-växlade, med en korg på styret och jättefina.

Det är något speciellt att kliva upp på en cykel. En del barndomsminnen dyker upp i huvudet. Men visst är det en fantastisk uppfinning! Men en relativt liten ansträngning, kommer du riktigt långt och du är ute i friska luften!

Vi cyklade i gränderna på sydsidan av Hönö, bort mot färjeläget och vidare mot Öckerö hamn. Det är väldans fina vägar att cykla på, bra skyltat och det känns tryggt och bra. Norr om Öckerö ligger Hälsö – en riktig pärla! Vi cyklade runt i de fina gränderna, pratade med människor som bor där och bara stod och njöt i denna unika,miljö. Oj så fint och mysigt. Lika mysigt var det att stanna till på Aleks Café för en gofika!

De flesta öar i skärgården har naturstigar, vandringsleder och promenader. De är oftast gjorda så att du tar dig runt ön, över berg och sten och genom den skog som finns på ön. Alltid väldigt trevligt! Vi satte kurs med Sealife och åkte till Björkö, där vi fått tips om att det finns fina vandringsleder.

En liten promenad från hamnen startar vandringslederna. Här är det bara att välja längden och svårighetsgraden, det är bra uppskyltat! Vi valde den som är drygt 1 mil lång och var ute i 2 timmar ungefär. Jösses så fint! Leden visade upp hur vacker Björkö är. Vi gick utmed havet, genom slänter fyllda av vitsippor och upp på de höga bergen på norra delen av ön.

Ja, det här var ett par aktiviteter skärgården har att erbjuda. Det finns mer, mycket mer att uppleva.

Kontakta oss så planerar vi in just din upplevelse!

Lena & Peter

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.