Båttur i december – en succé

Vädret levererar igen! Vem har bestämt att det inte går att vara ute och åka båt i december? Det är ju superhäftigt att se staden Göteborg från sjösidan, klädd i julens alla ljus!

Vår kapten, Urban, körde på et tryggt sätt och visade upp staden. Med vinden i ryggen, en mössa på huvudet, blir tillvaron riktigt behaglig när du sitter på fly-bridge. Gästerna som var med stod med kamerorna i högsta hugg och förevigade båtturen. Ljussättningen runt Eriksbergskranen och alla husen på Älvstranden är som hämtat ur en saga. I horisonten över staden ser vi tornet på Liseberg, väl upplyst.

Det händer mycket på älven även på kvällen. Älvsnabben far fram och tillbaka, Stena lägger ut och lägger kurs mot Tyskland och något lastfartyg glider stillsamt fram.

Kvällen avslutades med en middag i 4 akter. En meny skapad för en födelsedag ombord på Sealife. Ikväll var det 10 personer som satt varmt och gott på akterdäck. Förrätten var en tallrik som kombinerade goda svenska smaker i form av matjessill och en variant på Lobster roll, förrätten uppskattades och var en fin start inför Sealife’s fisksoppa. Soppan är riktigt matig med mycket hög smak och fina tillbehör som nykokta musslor, färska räkor och nybakt baguette. Efter en sådan start är det rätt gott att få in en liten ostbricka och mysa med. Portvinet som serverades lyfte brickan ytterligare. Så dags för finalen: Tiramisú med hallon och lemon curd. Ja jösses, nu var det mätta och nöjda gäster minsann!

Vi kör på med vårt koncept, att köra gäster året runt! Läs mer om vårt erbjudande inför 2019 här!

Vi hörs igen!

Lena & Peter

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.