Blog

Ett par aktiviteter i skärgården

Vi som jobbar med båtcharter i skärgården, har nu fina möjligheter att ta oss ut i skärgården själva och leta efter fina aktiviteter. Bokningsläget är ju försiktigt just nu och det visar på ett fint sätt, att vi alla måste hjälpas åt att hålla Covid 19 i schack. En tid då det är lite bokningar brukar vi använda till att jobba med Sealife och hålla igång underhållet, kontinuerlig översyn mm mm. Det är väldigt kul – men varje dag i flera veckor,,,? Nja, kanske inte:-). Så vi bestämde oss för att ta ett par dagar i skärgården och testa på ett par aktiviteter.

Ni som följer oss vet ju att vi har några favoriter i skärgården. En av dem är Hönö-Klåva. Här parkerar vi Sealife mitt på paradkajen, med en underbar utsikt mot Vinga och ut mot havet. På kajen strosar det människor i den fina vårsolen och flertalet stannar till och pratar lite. Det blir samtal om båtcharter, Sealife, karantän och det fina vädret. Vi känner oss alltid välkomna på Hönö-Klåva!

Att promenera är ju det ultimata sättet att uppleva stället du befinner dig på. När vi är på Hönö promenerar vi gärna över bron till Fotö och går runt hela ön. En jättemysig ö, med härliga skärgårdshus och en fin hamn. Väl värt ett besök!

Alldeles i närheten av kajen på Hönö-Klåva hittar vi Paolos Cykel,  som bl.a. hyr ut cyklar. Detta var en måndag, en dag då affären normalt är stängd, men vi fick tag på Paolo och han ordnade fram ett par cyklar till oss. Det är service det:-)! Cyklarna var 3-växlade, med en korg på styret och jättefina.

Det är något speciellt att kliva upp på en cykel. En del barndomsminnen dyker upp i huvudet. Men visst är det en fantastisk uppfinning! Men en relativt liten ansträngning, kommer du riktigt långt och du är ute i friska luften!

Vi cyklade i gränderna på sydsidan av Hönö, bort mot färjeläget och vidare mot Öckerö hamn. Det är väldans fina vägar att cykla på, bra skyltat och det känns tryggt och bra. Norr om Öckerö ligger Hälsö – en riktig pärla! Vi cyklade runt i de fina gränderna, pratade med människor som bor där och bara stod och njöt i denna unika,miljö. Oj så fint och mysigt. Lika mysigt var det att stanna till på Aleks Café för en gofika!

De flesta öar i skärgården har naturstigar, vandringsleder och promenader. De är oftast gjorda så att du tar dig runt ön, över berg och sten och genom den skog som finns på ön. Alltid väldigt trevligt! Vi satte kurs med Sealife och åkte till Björkö, där vi fått tips om att det finns fina vandringsleder.

En liten promenad från hamnen startar vandringslederna. Här är det bara att välja längden och svårighetsgraden, det är bra uppskyltat! Vi valde den som är drygt 1 mil lång och var ute i 2 timmar ungefär. Jösses så fint! Leden visade upp hur vacker Björkö är. Vi gick utmed havet, genom slänter fyllda av vitsippor och upp på de höga bergen på norra delen av ön.

Ja, det här var ett par aktiviteter skärgården har att erbjuda. Det finns mer, mycket mer att uppleva.

Kontakta oss så planerar vi in just din upplevelse!

Lena & Peter

 

Förbereder för fina dagar!

Året började kanon med en hel del bokningar på båtcharter! Det är ett bevis på att vi syns att ni hittar oss och att tidigare gäster varit nöjda och bokat oss igen! Vi var bl.a. ute på en fantastisk tur i februari, med ostron på akterdäck och en härlig middag på Donsö! Likaså bokades det in en del för juni/juli. Det som gäller nu är att jobba vidare med vårt erbjudande och säkra att det utvecklas och är attraktivt för våra kunder.

Nu i veckan startade upp Sealife och körde ett par timmar norrut – till Dyrön Södra. Dels var det solsken på gång och dels var det bra läge att rekognosera för framtida charterturer. Vi har åkt upp och ner på Västkusten i många herrans år, men av någon anledning har vi aldrig besökt Dyrön. Förlåt alla stora anhängare av Dyrön! Det är konstigt, men en del ställen passerar vi bara när vi är på väg. Kanske är vi för fokuserade på målet, uppjagade av vardagen eller något annat. Vi tror det är bra att stanna upp lite i vardagen, njuta och lyfta blicken, så precis det gjorde vi nu! Dyrön är en fantastisk upplevelse. Underbar natur, mysig hamn, bastu i bästa läge och en vandringsled som är helt magisk runt ön.

Det är ju en väldigt speciell tid vi lever i just nu, med ett virus som härjar. Ombord på Sealife är vi friska och jobbar oförtrutet vidare inför kommande fina dagar med chartergäster ombord! Vi läser recept och provlagar för det vilda i köket. Det gäller ju att finslipa på vår fina meny. Förra säsongens stora succe var “Torsk med stekt gnocci i citronsås med dill, parmesan och kapris” och vårt egenbakade surdegsbröd.

De här rätterna kommer att vara kvar på menyn även i år. Just nu jobbar köket med fyllda ostkorgar, gjorda på Västerbottenost. Tiden det tar för varje korg i vår gasugn är 8 minuter och 35 sekunder! Känns bra att veta det :-)) !

På andra håll ombord på Sealife sker det underhåll. Underhållet är viktigt att hålla igång. Börjar vi tumma på det, sjunker totalupplevelsen för våra kunder. Ordning och reda på Sealife är mottot! Idag bytte vi bl.a. termostaten till varmvattenberedaren, vi har också sytt upp nya dukar till salongen samt gjort en “påse” för livvästarna ombord. Nästa steg med påsen är att märka upp den med “LIFE WESTS”.

Vi ser fram mot en härlig sommar med massor av gott väder på kusten!

Lev väl och ta hand om varandra!

Lena & Peter

Upplev Göteborgs skärgård året om

Den tid på året som vi är i nu, har vi alltid tyckt vara den bästa tiden på året! Hösten gör entré i Göteborgs skärgård, det blir lite kyligare i luften och ljuset i skärgården blir helt magiskt. Skärgården finns ju på plats hela året om, men att se denna natur i höstens sken, är något helt annorlunda ändå. Just att skärgården är vacker året om, är skälet till att vi också kör charter med M/Y Sealife hela året. Tveka inte att planera in en båtcharter med oss under hösten! Vi anpassar resan efter väder och dina egna önskemål.

Vi 3 som är ombord ser alltid till att ni har det komfortabelt ombord. Våra erfarna kaptener kör lugnt och parerar vågsvall från andra båtar, allt för att det skall bli behagligt för er! Vi, Lena & Peter, guidar er, serverar förfriskningar och lagar maten ombord när ni vill äta er lunch eller middag.

Vi får en del frågor om hur vi kom på att vi skulle köra båtcharter. Faktum är att det var en höstdag för ca 10 år sedan, då vi förtöjt vår lilla 27-fots Pärla (En Forbina 8000) ute i kustbandet. Just i det ögonblicket kände vi att fler måste få uppleva vår underbara skärgård. Sedan dess har vi jobbat målmedvetet får att uppfylla vår dröm. De recensioner vi får visar att vi håller den fina nivå vi vill hålla! 

Läs recensioner

Nu har vi glädjen att köra Sealife, en 62-fots yacht med mycket plats. Skillnaden mot en liten båt är oerhört stort. Det finns stora utrymmen att umgås i, värmare ombord och ett akterdäck med plats för 12 sittande gäster som erbjuder fin utsikt över skären. Just förmånen att kunna uppleva Göteborgs skärgård så nära, i en personlig skön miljö, är unik. För att göra upplevelsen komplett har vi ett kök ombord som levererar allt från nybakat bröd till 3-rätters middagar! Fly-bridge är alltid tillgänglig för er när ni är ombord. Det finns plädar på plats om ni tycker det blir lite kyligt. Allt för att ni skall trivas ombord!

 

Titta gärna på våra erbjudanden här på hemsidan. När du kontaktar oss hör vi av oss och anpassar båtturen precis så som du vill ha den!

Erbjudanden

Kom ihåg: Vi kör i Göteborgs skärgård året om!

Lena & Peter

 

Gothenburg Coast Charter – Sealife i skärgården

Sommaren är en fantastisk period! Solen värmer, havet glittrar och skärgården lever upp som aldrig förr. Det är många besökare i vår fantastiska skärgård och de tar sig ut på ett gemensamt sätt: med båt. Många har egen båt som tar dem runt till alla underbara ställen som finns. Ett stort antal åker med de rederier som kör på turlista bland skären. Sen har vi vår verksamhet – Gothenburg Coast Charter. Vi har under juli månad haft många härliga stunder med gäster ombord. Det har varit hela familjer som firat något speciellt; sommaren, födelsedagar eller bröllopsdagar. Ombord har vi haft kompisgäng och gifta par som bara vill slappa och ha det skönt. De företag vi haft ombord på Sealife har firat bra resultat, eller att semestern börjar. Vår grundidé är att varje båtcharter är unikt och skall ge kunden maximal upplevelse, därför skräddarsyr vi varje charter på ett personligt sätt efter kundens önskemål.

Vi dokumenterar varje tur vi tar ut i skärgården. När chartern är avslutad sammanställer vi bilderna och skickar till våra gäster som ett fint minne av turen. En del bilder har vi fått lov att visa upp för er, så titta och njut.

Säsongen är igång och bokningarna trillar in. Hör av dig du med och låt oss prata om hur just du vill att din charter i skärgården skall se ut!

Kontakta Lena & Peter

Båttur i Bohuslän

Bohuslän är sannerligen ett av de mest unika ställen i världen. Hit åker man med sin båt, upptäcker små vikar, ankrar upp och njuter av naturen ute i skärgården. Graniten lyser röd i solgasset, när den majestätiskt reser sig upp ur det salta havet. Det sjuder av liv i både hav och vikar. Sillstimmen, makrillen och tumlarna plaskar omkring och ger liv åt miljön. Bohuslän skall upp på varje persons “bucket-list”!

Sealife har precis varit ute på en lång resa i Bohuslän med kunder ombord. Det blev över 200 sjömil under denna tur. Mäktigt! Vi planerade resan i flera veckor innan för att verkligen ge kunderna möjlighet att få uppleva det vackraste Bohuslän har att erbjuda. Rutten planerades, både plan A och plan B, logistiken ombord med mat och dryck planerades. Allt i minsta detalj, där målet är att det skall bli en upplevelse för kunden. Det är så vi jobbar.

Efter Smögen och Kungshamn körde vi in i Sotenkanalen! Helt fantastiskt att köra i denna trånga kanal, kantad av sandstränder och sommarhus. Vi mötte en hel del båtar som var på väg söderut, på väg mot nya äventyr. Direkt efter Soten är skärgården helt plötsligt helt annorlunda. Mjuka kala klippor, röda till färgen och de stupar rakt ner i havet. Farleden norrut snirklar sig mellan populära öar, där många förtöjt mot berget för natten.

Blir du sugen på att uppleva skärgården i Bohuslän – ta kontakt med oss så planerar vi in en riktigt fin resa för er!

Kontakt