Blog

Båtcharter i skärgården – En båtcharter att minnas

Att ge sig ut på en båtcharter i skärgården blir för många ett minne för livet! En båtcharter hjälper till att förverkliga de tankar vi alla har om havet och skärgården. Vi har alla en relation till skärgården och allt som finns därute, men också många av oss kommer inte dit.

Säkerhet

När du bokar en båtcharter med oss på Sealife har du möjligheten att ta med dig upp till 12 av dina närmaste vänner. Ombord på Sealife är det alltid en besättning på tre personer som tar hand om er. Säkerheten på en båtcharter är alltid hög och vi har en genomgång innan vi startar, så att ni känner er trygga med oss och Sealife. Efter en genomgång är det normala att vi häller upp ett glas mousserande (Eller alkoholfritt) och så plockar ni av de framdukade plockrätterna när ni sätter skönt på fly-bridge.

Besättningen

Vad är en båtcharter utan lite guidning av besättningen?! Naturligtvis berättar vi historier och skrönor om vad ni ser och upplever i skärgården. Skärgården är full av härliga historier långt, långt bak i tiden. Det handlar om Vikingar på Brännö, storfiskare utanför Vinga, pirater nere på Vrångö och mycket mer.

Båtcharter i skärgården
Besättningen håller utkik på varje båtcharter

Din upplevelse

Riktigt bra med denna typ av båtcharter är att ni är med och påverkar rutten och er egen upplevelse därmed. Inför varje båtcharter pratar vi igenom nästan varje detalj med dig, så att du känner förtroende och att vi tillsammans säkrar att förutsättningarna finns att just din charter blir exakt som du vill ha den. Sen kommer vi alltid att försöka maximera din upplevelse ytterligare.

Mat ombord

Vi har ett kök, eller byssa som det heter på havet, som är ca 1,5 m2. Vi lagar all mat här med inspiration från havet. Varje båtcharter brukar vara på det vis att ni bokar in något att äta. Vi kan servera 3-rätters, bufféer, skaldjur i drivor, en fin charkbräda eller varför inte en Räkmacka modell större. Vi är flexibla och pratar alltid ihop oss med dig. Titta gärna på vår meny där vi ger exempel på vad vi serverar. Klicka här

Tveka inte att ta kontakt med oss för en båtcharter i Göteborgs skärgård. Det blir ett minne för livet!

Yacht charter i Göteborgs skärgård – En härlig aktivitet

Att boka en yacht och åka ut på en charter i skärgården är en upplevelse utöver det vanliga. När du bokar din yacht charter hos oss gör vi allt för att detta skall bli just den aktivitet du är ute efter – En härlig charter i skärgården!

Många har inte varit ute på en charter i skärgården, än mindre ombord på en 62-fots yacht. Att glida runt på en yacht i skärgården är en upplevelse och en härlig aktivitet. Ni kommer nära havet, öarna och naturen på ett unikt sätt. Hos oss startar ni alltid upp med att mumsa på våra plockätter som vi ställer fram. Till detta kanske ni väljer att dricka ett glas gott till det. Vi serverar både med alkohol och utan. Bästa platsen att få en fin överblick av Göteborgs skärgård är uppe på fly-bridge. Här har ni 360 graders runt-om-sikt! Kapten sitter där uppe med er och styr Sealife. Han är kunnig om skärgården, så här får ni er en och annan skröna till livs:-).

Visst är det lite lustigt att man alltid blir lite hungrig när man är ute till havs. Ordspråket säger ju att – “Sjön suger!” och det stämmer. Ombord på Sealife lagar vi god mat inspirerat av havets skafferi, som vi serverar på akterdäck. Här sitter ni härligt med skärgårdens alla öar i blickfånget! 

Välkomna ombord på Sealife!

Lena & Peter 

Yacht charter – säsongen 2022 startar upp

Nu drar vi igång verksamheten med Sealife igen! De restriktioner som gjorde att vi stängde ner under 2021, har nu tagits bort. Det gör att ni nu kan hyra en yacht, Sealife, och komma er ut i den underbara skärgården! Under 2021 har vi jobbat med underhåll och uppgraderat Sealife ytterligare. Sealife är i väldigt fint skick sedan tidigare och nu lyfter hon ytterligare i kvalitet! Redo för yacht charter!

När du hyr en yacht som Sealife och åker ut i skärgården har du full service av besättningen ombord. Lena, Peter och Kapten ombord lagar mat, serverar och säkerställer att ni får en fin upplevelse ombord. Det är riktigt fint att få sitta på fly-bridge och ta en drink före maten som sedan serveras på akterdäck. Här sitter ni mysigt och njuter av god mat i en underbar miljö! Vi har ett fint erbjudande på en yacht charter ut i skärgården – Källö-Knippla en pärla i skärgården. Knippla är ett av våra favoritställen i skärgården. En liten mysig hamn där ni kan ta en liten promenad innan vi serverar en 3-rätters middag på akterdäck! Läs mer här för inspiration .

Vi är oerhört flexibla i allt vi gör tillsammans med er. Kom gärna med önskemål om hur ni vill ha er charter. Vi löser det mesta! Vi vill överträffa gästernas förväntningar och leverera den fina upplevelsen efter den andra, där ingenting är omöjligt.

Vill ni tex göra en aktivitet i skärgården har vi några förslag. Inför årets säsong startar vi upp ett samarbete med Barlind Beer på Björkö. Jonas Barlind har sitt bryggeri i Ishuset på Björkö, där han brygger ett härligt öl och gärna visar upp sin verksamhet. Vi lägger till precis utanför bryggeriet och ni blir välkomnade av Jonas för en rundtur på bryggeriet. När rundvandringen är klar kliver ni ombord på Sealife igen och där genomför Jonas en ölprovning! Titta in på www.barlindbeer.se för mer inspiration. Läs mer om vår Yacht Charter – En heldag i skärgården .

Kontakta oss för att prata Yacht Charter!

Kontakta oss

 

Ett par aktiviteter i skärgården

Vi som jobbar med båtcharter i skärgården, har nu fina möjligheter att ta oss ut i skärgården själva och leta efter fina aktiviteter. Bokningsläget är ju försiktigt just nu och det visar på ett fint sätt, att vi alla måste hjälpas åt att hålla Covid 19 i schack. En tid då det är lite bokningar brukar vi använda till att jobba med Sealife och hålla igång underhållet, kontinuerlig översyn mm mm. Det är väldigt kul – men varje dag i flera veckor,,,? Nja, kanske inte:-). Så vi bestämde oss för att ta ett par dagar i skärgården och testa på ett par aktiviteter.

Ni som följer oss vet ju att vi har några favoriter i skärgården. En av dem är Hönö-Klåva. Här parkerar vi Sealife mitt på paradkajen, med en underbar utsikt mot Vinga och ut mot havet. På kajen strosar det människor i den fina vårsolen och flertalet stannar till och pratar lite. Det blir samtal om båtcharter, Sealife, karantän och det fina vädret. Vi känner oss alltid välkomna på Hönö-Klåva!

Att promenera är ju det ultimata sättet att uppleva stället du befinner dig på. När vi är på Hönö promenerar vi gärna över bron till Fotö och går runt hela ön. En jättemysig ö, med härliga skärgårdshus och en fin hamn. Väl värt ett besök!

Alldeles i närheten av kajen på Hönö-Klåva hittar vi Paolos Cykel,  som bl.a. hyr ut cyklar. Detta var en måndag, en dag då affären normalt är stängd, men vi fick tag på Paolo och han ordnade fram ett par cyklar till oss. Det är service det:-)! Cyklarna var 3-växlade, med en korg på styret och jättefina.

Det är något speciellt att kliva upp på en cykel. En del barndomsminnen dyker upp i huvudet. Men visst är det en fantastisk uppfinning! Men en relativt liten ansträngning, kommer du riktigt långt och du är ute i friska luften!

Vi cyklade i gränderna på sydsidan av Hönö, bort mot färjeläget och vidare mot Öckerö hamn. Det är väldans fina vägar att cykla på, bra skyltat och det känns tryggt och bra. Norr om Öckerö ligger Hälsö – en riktig pärla! Vi cyklade runt i de fina gränderna, pratade med människor som bor där och bara stod och njöt i denna unika,miljö. Oj så fint och mysigt. Lika mysigt var det att stanna till på Aleks Café för en gofika!

De flesta öar i skärgården har naturstigar, vandringsleder och promenader. De är oftast gjorda så att du tar dig runt ön, över berg och sten och genom den skog som finns på ön. Alltid väldigt trevligt! Vi satte kurs med Sealife och åkte till Björkö, där vi fått tips om att det finns fina vandringsleder.

En liten promenad från hamnen startar vandringslederna. Här är det bara att välja längden och svårighetsgraden, det är bra uppskyltat! Vi valde den som är drygt 1 mil lång och var ute i 2 timmar ungefär. Jösses så fint! Leden visade upp hur vacker Björkö är. Vi gick utmed havet, genom slänter fyllda av vitsippor och upp på de höga bergen på norra delen av ön.

Ja, det här var ett par aktiviteter skärgården har att erbjuda. Det finns mer, mycket mer att uppleva.

Kontakta oss så planerar vi in just din upplevelse!

Lena & Peter

 

Förbereder för fina dagar!

Året började kanon med en hel del bokningar på båtcharter! Det är ett bevis på att vi syns att ni hittar oss och att tidigare gäster varit nöjda och bokat oss igen! Vi var bl.a. ute på en fantastisk tur i februari, med ostron på akterdäck och en härlig middag på Donsö! Likaså bokades det in en del för juni/juli. Det som gäller nu är att jobba vidare med vårt erbjudande och säkra att det utvecklas och är attraktivt för våra kunder.

Nu i veckan startade upp Sealife och körde ett par timmar norrut – till Dyrön Södra. Dels var det solsken på gång och dels var det bra läge att rekognosera för framtida charterturer. Vi har åkt upp och ner på Västkusten i många herrans år, men av någon anledning har vi aldrig besökt Dyrön. Förlåt alla stora anhängare av Dyrön! Det är konstigt, men en del ställen passerar vi bara när vi är på väg. Kanske är vi för fokuserade på målet, uppjagade av vardagen eller något annat. Vi tror det är bra att stanna upp lite i vardagen, njuta och lyfta blicken, så precis det gjorde vi nu! Dyrön är en fantastisk upplevelse. Underbar natur, mysig hamn, bastu i bästa läge och en vandringsled som är helt magisk runt ön.

Det är ju en väldigt speciell tid vi lever i just nu, med ett virus som härjar. Ombord på Sealife är vi friska och jobbar oförtrutet vidare inför kommande fina dagar med chartergäster ombord! Vi läser recept och provlagar för det vilda i köket. Det gäller ju att finslipa på vår fina meny. Förra säsongens stora succe var “Torsk med stekt gnocci i citronsås med dill, parmesan och kapris” och vårt egenbakade surdegsbröd.

De här rätterna kommer att vara kvar på menyn även i år. Just nu jobbar köket med fyllda ostkorgar, gjorda på Västerbottenost. Tiden det tar för varje korg i vår gasugn är 8 minuter och 35 sekunder! Känns bra att veta det :-)) !

På andra håll ombord på Sealife sker det underhåll. Underhållet är viktigt att hålla igång. Börjar vi tumma på det, sjunker totalupplevelsen för våra kunder. Ordning och reda på Sealife är mottot! Idag bytte vi bl.a. termostaten till varmvattenberedaren, vi har också sytt upp nya dukar till salongen samt gjort en “påse” för livvästarna ombord. Nästa steg med påsen är att märka upp den med “LIFE WESTS”.

Vi ser fram mot en härlig sommar med massor av gott väder på kusten!

Lev väl och ta hand om varandra!

Lena & Peter