Blog

Gothenburg Coast Charter – Sealife i skärgården

Sommaren är en fantastisk period! Solen värmer, havet glittrar och skärgården lever upp som aldrig förr. Det är många besökare i vår fantastiska skärgård och de tar sig ut på ett gemensamt sätt: med båt. Många har egen båt som tar dem runt till alla underbara ställen som finns. Ett stort antal åker med de rederier som kör på turlista bland skären. Sen har vi vår verksamhet – Gothenburg Coast Charter. Vi har under juli månad haft många härliga stunder med gäster ombord. Det har varit hela familjer som firat något speciellt; sommaren, födelsedagar eller bröllopsdagar. Ombord har vi haft kompisgäng och gifta par som bara vill slappa och ha det skönt. De företag vi haft ombord på Sealife har firat bra resultat, eller att semestern börjar. Vår grundidé är att varje båtcharter är unikt och skall ge kunden maximal upplevelse, därför skräddarsyr vi varje charter på ett personligt sätt efter kundens önskemål.

Vi dokumenterar varje tur vi tar ut i skärgården. När chartern är avslutad sammanställer vi bilderna och skickar till våra gäster som ett fint minne av turen. En del bilder har vi fått lov att visa upp för er, så titta och njut.

Säsongen är igång och bokningarna trillar in. Hör av dig du med och låt oss prata om hur just du vill att din charter i skärgården skall se ut!

Kontakta Lena & Peter

Båttur i Bohuslän

Bohuslän är sannerligen ett av de mest unika ställen i världen. Hit åker man med sin båt, upptäcker små vikar, ankrar upp och njuter av naturen ute i skärgården. Graniten lyser röd i solgasset, när den majestätiskt reser sig upp ur det salta havet. Det sjuder av liv i både hav och vikar. Sillstimmen, makrillen och tumlarna plaskar omkring och ger liv åt miljön. Bohuslän skall upp på varje persons “bucket-list”!

Sealife har precis varit ute på en lång resa i Bohuslän med kunder ombord. Det blev över 200 sjömil under denna tur. Mäktigt! Vi planerade resan i flera veckor innan för att verkligen ge kunderna möjlighet att få uppleva det vackraste Bohuslän har att erbjuda. Rutten planerades, både plan A och plan B, logistiken ombord med mat och dryck planerades. Allt i minsta detalj, där målet är att det skall bli en upplevelse för kunden. Det är så vi jobbar.

Efter Smögen och Kungshamn körde vi in i Sotenkanalen! Helt fantastiskt att köra i denna trånga kanal, kantad av sandstränder och sommarhus. Vi mötte en hel del båtar som var på väg söderut, på väg mot nya äventyr. Direkt efter Soten är skärgården helt plötsligt helt annorlunda. Mjuka kala klippor, röda till färgen och de stupar rakt ner i havet. Farleden norrut snirklar sig mellan populära öar, där många förtöjt mot berget för natten.

Blir du sugen på att uppleva skärgården i Bohuslän – ta kontakt med oss så planerar vi in en riktigt fin resa för er!

Kontakt

 

 

Båtcharter till Källö-Knippla

Vi har sjösatt ett erbjudande som gäller hela september ut – En båtcharter till Källö-Knippla! Denna underbara pärla i norra skärgården. Erbjudandet ser ut så här: Du får 5 men betalar för 4 timmar, det ingår en 3-rätters meny på akterdäck och vi tar er på en guidad promenad i hamnen på Källö-Knippla! Det här är ett kanonerbjudande! Det innebär att ni får en fin båttur runt Kalvsund, Öckerö, Björkö och flera andra öar, ett stopp för att uppleva Källö-Knippla och allt i ett lagom tempo. Hur vet vi att det är bra,,,? Jo det tog bara några timmar efter att vi lanserat erbjudandet på vår hemsida, så ringde telefonen och första turen bokades!

Se hela erbjudandet

Med kort varsel bokades en båtcharter till Källö-Knippla för 5 personer. De skulle ut i skärgården och fira in semestern och att det varit ett bra första halvår på firman. Sittande på fly-bridge tog vi oss upp mellan Stora och Lilla Måvholmen, även kallat Kanonviken, för att sen glida mellan Grötö och Kalvsund upp mot Källö-Knippla. Hamnkaptenen Keith tog emot oss på bästa sätt och vi förtöjde långsida i hamnen. Väl förtöjda var det dags att ta ett bad! Några satt kvar på fly-bridge och njöt av vädret och den fina utsikten i hamnen, medans några gick iväg för ett sommardopp. Hamnen sjöd av liv! Härlig sommar-feeling!.

Vi frågade gästerna ombord om vi fick visa er några bilder från deras tur och det var ok.

Under tiden gästerna relaxade, dukade vi och ordnade fram en 3-rätters middag. Det blev Torsk med stekt gnocci i citronsås med dill, parmesan och kapris. Som förrätt serverade vi en Lobster-Roll i grillat korvbröd, gjord på färska havskräftor. En sommardessert, Jordgubbsmousse på Italienska, blev det också. Mätta och glada gick båtturen tillbaka mot Eriksberg igen.

Passa nu på och hör av er till oss, så planerar vi in en båtcharter till Källö-Knippla för er också!

Kontakta oss

Yacht i Göteborgs skärgård

Midsommar, brudpar, sill-tallrik, yacht i Göteborgs skärgård och vänner. Visst låter det fantastiskt! Vi hade den stora glädjen och förmånen att få köra ut i skärgården för att fira ett 30-årigt bröllopspar! Sealife fylldes åter med glädje, lycka och förväntningar på en fin tur i skärgården.

I månadsskiftet januari/februari fick Lena ett härligt samtal, en förfrågan om att åka ut i skärgården på midsommar. Mitt i kyliga vintern fick vi så lyfta blicken och börja fundera på sommaren och det svenskaste av allt – Midsommar! Annelie och Johan gifte sig för 30 år sedan i Wien och ville nu fira detta tillsammans med sina finaste vänner, som även var vittnen på bröllopet. Under våren har vi planerat turen tillsammans och haft järnkoll på vädret. Midsommar är ju en dag som kan visa upp alla årstider vi har, så det gäller att ha kontakt med väderchefen, för att få till det bästa vädret.

Sällskapet tillbringade 3 timmar i skärgården och åt en trevlig sill-lunch på akterdäck. Snobbrännan visade upp sig från sin bästa sida, vackra bryggor, hus och lugnt vatten. Tänk va fint det blir när solen är uppe och bidrar på bästa sätt! Strax efter Donsöbron stod lunchen dukad i aktern. Gästernas panoramautsikt bestod av Donsö, Kårholmen, västerhavet, Vrångö mm.

Vi frågade gästerna om vi fick visa er några bilder från resan och det var ok. Varsågoda!

Vad kan vara bättre än att avsluta en sådan här fin tur med Jordgubbstårta och presenter till Johan och Annelie! Även besättningen fick en bit av tårtan! Bästa sättet att börja midsommar på, en yacht i Göteborgs skärgård!

Kontakta oss, så hjälper vi till att sy ihop en fin tur i skärgården!

Kontakt

Cocktail charter i Göteborgs skärgård

Undrar om inte det här var en av vår bästa båtcharter – en cocktail charter i Göteborgs skärgård! Inga vågor, lätta vindar och solen gjorde sitt jobb och erbjöd oss 25 grader. 12 gäster ombord, som kom från i stort sett alla delar av världen, njöt av Sealife och Göteborgs skärgård!

Under en stor kongress här i Göteborg valde ett företag att göra något annorlunda för sina kunder. De hoppade över den traditionella middagen på restaurang och valde en cocktail charter i Göteborgs skärgård istället. Alla gästerna samlades uppe på fly-bridge och tog för sig av de cocktail snacks som stod framme. Till detta serverades ett glas mousserande vin. Bara att stå där uppe när vi lämnar hamnen är fantastiskt. Du ser den fina sky-line som finns på Eriksberg och i Göteborgs city. En kort stund senare befinner vi oss i skärgården och njuter av den vyn. Segelbåtar som sakta glider mot hamn, fåglar som jagar fisk och de vackra skärgårdsöarna som reser sig upp ur havet.

Under färden serverade vi middag: Färskpotatis sallad, ingefära och lime lax, romsås, en vacker sallad och nybakt bröd. Brödet bakade vi ombord under dagen! Gästerna satte sig i salongen och på akterdäck och åt samtidigt som de fick uppleva skärgården. Kapten Jonas, tog oss lugnt och fint genom skären runt Brännö och Styrsö. Snobbrännan var mycket uppskattad av gästerna. Vi berättade lite historier och skrönor från området, det är alltid uppskattat.

Bland det bästa betyget du kan få, är när kunderna inte vill gå av Sealife när vi lagt till i hamn igen. Precis det var vad som hände idag! De satt lugnt kvar och samtalade, så taxibilarna fick vackert vänta. Organisatören av denna charter skrev en väldigt fin recension, på Google, om turen. Så här skrev hon:

“Yes, you should book Sealife! We went out on Sealife to enjoy the archipelago in June and everyone had a wonderful time! We had a group of business executives who were in Gothenburg for a conference and this was a very unique and classy experience. Lena and Peter ensured that everything was top-notch!

Pre-event communication was professional, quick and helpful. They adapted the menu to suit our event – the food was delicious! They really took great care of all the guests, we even had blankets available on the top deck!

If I ever host an event in Gothenburg again, I will definitely reach out to Lena and Peter and highly recommend you check out Sealife!”

Ni är välkomna att kontakta oss för en egen Cocktail charter i Göteborgs skärgård, eller något annat upplägg. Vi är flexibla!