Blog

Bröllop på Vinga!

Igår hade vi en härlig körning – ett bröllop på Vinga. Sealife var full av förväntansfulla bröllopsgäster på vägen ut från Hönö-Klåva. Vår kapten, Josef, körde mellan öarna runt Halleskären. Där är riktigt fint och det är en bra väg när det blåser lite och det går en del vågor. Sealife som väger över 35 ton parerar vågorna på bästa sätt, så inga sjösjuka gäster här inte! Väl framme på Vinga fick vi fin hjälp av Ulla och Kenneth, som tillhör Wingas Vänner , med tilläggningen. De jobbar ideellt med att hålla Vinga levande och i gott skick! Bröllopsgästerna promenerade upp till båken, där brudparet och prästen väntade. Efter någon timma skålades det i champagne ombord på Sealife och gästerna mumsade på charkplattan som som framdukad. Paret som gifte sig var helt underbart glada, lyckliga och så mysiga!

Efter en timmas mingel ombord på Sealife lade vi ut och åkte tillbaka till Hönö-Klåva, där kvällens begivenheter tog vid på Lilling.

Sommaren är en fin tid att vara ute på havet och bröllop på Vinga är fantastiskt! Hör gärna av er så ordnar vi till en fin tur för er också!

Gäster från Californien

Säsongen 2019 är här! Mycket telefonsamtal och bokningar! Kul är att så många turister från utlandet har hittat oss. Vi har haft gäster från Amerika och Europa, och vi har några bokningar till att klara av med utländska turister. Det är riktigt kul att de vill toppa sin semester i Göteborg med att ta sig ut i vår underbara skärgård!

Rätt nyligen hade vi besök från Californien! Vi körde i 5 timmar ute i skärgården. Vi var en del i den norra delen runt Hönö-Klåva och i den södra delen runt snobbrännan. Ombord denna gång fanns guiden Hans Hirschi. En fantastisk kille, som bor på Styrsö och har företaget Gothenburg Tours.. Han berättade underbara historier om öarna och om Göteborg.

Vi har också upptäckt att vår hemsida på Engelska behövde an ansiktslyftning. Så nu har vi lagt några dagar på att fräscha upp den så den blir lite enklare och tydligare.Det är kul att se hur tankar och idéer i huvudet helt plötsligt finns på skärmen!

Nu ser vi fram mot kommande körningar med kunder och att telefonerna fortsätter ringa:-)!

Välkomna ombord på M/Y Sealife!

Göteborg och skärgården – En top-7 lista presenterad

Erik Conover är en amerikansk så kallad YouTuber och äventyrsfilmare, som bor i New York. Han reser runt världen och gör reportage om olika fantastiska destinationer. Under förra sommaren var han här i Göteborg och gjorde ett reportage. Han besökte vår vän Håkan på Kajkanten, centrala Göteborg och så var han ute i skärgården.

Nu har han lagt upp ett inlägg på sin YouTube-kanal, där han har gjort en lista på hans favorit destinationer. Som tredje destination har han Göteborg och skärgården! Det är ju fantastiskt kul! Kolla in filmen från hans resa här:

Vi tycker det är fantastiskt att skärgården lyfts fram på detta vis. Miljön är helt underbar och vi jobbar stenhårt för att fler och fler får möjligheten att komma ut dit. Det är en underbar känsla att sitta på fly-bridge och mysa runt i 8-10 knop, höra vågsvallet, njuta av utsikten och andas den friska salta havsluften!

Som vi sagt tidigare så kör vi i skärgården året om. Den är precis lika vacker i februari som i juni och till och med många gånger faktiskt ännu vackrare! Ljuset är helt annorlunda och stillheten kan vara helt total.

Vi hoppas få ta dig ut i skärgården under 2019!

Vi hörs snart igen!

Lena & Peter

Båttur i december – en succé

Vädret levererar igen! Vem har bestämt att det inte går att vara ute och åka båt i december? Det är ju superhäftigt att se staden Göteborg från sjösidan, klädd i julens alla ljus!

Vår kapten, Urban, körde på et tryggt sätt och visade upp staden. Med vinden i ryggen, en mössa på huvudet, blir tillvaron riktigt behaglig när du sitter på fly-bridge. Gästerna som var med stod med kamerorna i högsta hugg och förevigade båtturen. Ljussättningen runt Eriksbergskranen och alla husen på Älvstranden är som hämtat ur en saga. I horisonten över staden ser vi tornet på Liseberg, väl upplyst.

Det händer mycket på älven även på kvällen. Älvsnabben far fram och tillbaka, Stena lägger ut och lägger kurs mot Tyskland och något lastfartyg glider stillsamt fram.

Kvällen avslutades med en middag i 4 akter. En meny skapad för en födelsedag ombord på Sealife. Ikväll var det 10 personer som satt varmt och gott på akterdäck. Förrätten var en tallrik som kombinerade goda svenska smaker i form av matjessill och en variant på Lobster roll, förrätten uppskattades och var en fin start inför Sealife’s fisksoppa. Soppan är riktigt matig med mycket hög smak och fina tillbehör som nykokta musslor, färska räkor och nybakt baguette. Efter en sådan start är det rätt gott att få in en liten ostbricka och mysa med. Portvinet som serverades lyfte brickan ytterligare. Så dags för finalen: Tiramisú med hallon och lemon curd. Ja jösses, nu var det mätta och nöjda gäster minsann!

Vi kör på med vårt koncept, att köra gäster året runt! Läs mer om vårt erbjudande inför 2019 här!

Vi hörs igen!

Lena & Peter

 

Gäster från Spanien, en båttur i Göteborg!

Visst är det härligt när telefonen ringer och vi får frågan – “Kan ni ta 5 gäster imorgon?” En snabb koll bland bokningarna och saken var klar! Gästerna som var från Spanien ville äta skaldjur och vad passar bättre än nykokta räkor och kräftor! Till detta serverade vi svenska specialiteter som gravad lax, ostpaj på västerbottenost och gubbröra. Kvällen var lite kylig, men på akterdäck var det varmt och gott. Ca 20 grader inne och 4-5 grader ute! Det gick ingen nöd på gänget ombord.

Men vad är en sådan måltid ombord på Sealife utan att vi startar upp fartyget och tar en tur? Klart vi tog en båttur med våra gäster. Kvällen var lite kylig men himlen var klar, perfekta förhållanden! När vi lade ut, serverade vi kaffe och vår goda chokladtårta. Båtturen gick först ut mot Älvsborgs fästning och efter det körde vi in i hamnen, ända in till Göteborgsoperan vid lilla bommen. Jackorna kom på och en fleecepläd runt axlarna hjälpte till att hålla värmen på ett gott sätt. Göteborg är oerhört vackert upplyst under kvällen och gästerna fick många fina bilder och minnen under turen.

Vi har en fantastiskt vacker stad, som är mycket sevärd även under de mörka månaderna. Vi är stolta över att vi kan erbjuda dessa turer under denna tid på året. Vad tyckte då våra gäster,,,,? De var supernöjda och skickade mejl med uppskattningar. Vi kommer säkert att träffa dem igen till våren, då de skall hit med kunder. Kontakta oss du med, så syr vi ihop en trevlig kväll för dig och dina gäster.

Vi hörs snart igen//Lena & Peter