Blog

Old teak deck as new!

Sealife is a beautiful ship, built in 1997. The teak deck has been a good companion for all years. As we all know, the salty sea, rain, wind and shoes all tear down the teak. Also ageing gives the teak a greyish colour. It’s nice with age, but what about give new life to the old deck? The Sealife crew decided to give it a go! Many days of grinding with different machines and close to 50 bits of sandpaper, the deck looks like new. The crew realized soon that they had some muscles that haven’t been used for some time, he he!

 

The areas where we serve our guests became really as new! We decided that we will not use any oil, just work on her finnish and keep the teak clean. Time will tell, how the result will be!

Enjoy the summer!

Crew on Sealife at sea

 

Fira midsommarafton på Marstrand ombord på fartyget Sealife!

Fira midsommarafton, 22 juni, ombord på kryssningsfartyget Sealife. Vi ligger förtöjda på Marstrand vid promenadstråket, med caféer och pittoreska gränder.

Checka in hos oss kl. 13,00, då serveras en klassisk sillunch som hör midsommar till och vi serverar också öl och snaps eller vin. Alkoholfria alternativ finns också.

Dagen spenderar ni uppe på vår fly bridge eller strosar runt i den härliga miljön. Vid 19:30 serverar vi middag, en skaldjursbuffé med tillhörande drycker.

Är ni det lilla gänget, max 6 personer, har ni möjlighet att sova över i våra lyxiga hytter. Vill ni spendera dagen ombord är det plats för max 12 personer.

Pris: Övernattande gäster (Min. 4 pers. Max 6 pers) 2750:-/pp. Då ingår: Lunch med efterrätt, middag, lyxig övernattning med frukost, frukt, vatten/läsk, Wi-Fi Te/Kaffe, lyxiga sänglinnen, hygienartiklar, morgonrock i hytten, handdukar.

Pris: Gäst över dagen (Min. 6 pers. Max 12 pers) 1695:-/pp. Då ingår: Lunch med efterrätt, middag, frukt, vatten/läsk,            Wi-Fi, te/kaffe.

Till måltiderna erbjuder vi dryckespaket, kontakta oss för förslag. Under hela dagen har ni tillgång till vår bar ombord.

Först till kvarn!

Kontakta oss för bokning eller om ni har frågor!

Välkomna ombord på Sealife!

Lena  & Peter

Success

At 6:30 in the evening the network  “First Q Network Europe” entered the ship Sealife at Långedrag harbour. The network came from a lot of different countries: Italy, Spain, Portugal, Germany, Belgium, Irland, Netherlands, Finland and Sweden. It was a bit windy, but the sun was shining!

Vendace roe on a spoon

We served some sparkling wine and served som Swedish specialities: Vendace roe from Kalix, graved salmon and what we call “Old man’s mix”, a mix of ansjovis, potatoes, egg, red onion and more. It was highly appreciated when we served som swedish specialities!

Captain Josef steered Sealife in a safe way through the southern archipelago.In some parts we had the wind in our back, then the fly bridge was full and the cameras came up! It felt like the real summer! On the island Vrångö we served the Sealife buffé i 4 parts. Some more Swedish specialities.

Toast with fresh schrimps, heering and salmon mousse

Heering with brown butter, toast with fresh shrimps , Sealife’s fish soup with mussels from the swedish west coast and a selection of swedish cheese. All was served with good wine, portvine and a cup of rhum to the coffe and cake. The guests really loved the food! The kitchen received a huge applause! They really loved the dinner! The way back to the harbour was spent in the salon. A bit warmer in there!

This cruise was a great succes! We’ve received fantastic feed-back from the guests and we really feel that this was something good!

Now we’re ready for the next experience!

 

 

Some pictures from the cruise

Nu drar det ihop sig!

I skrivande stund undrar vi om det verkligen skall bli någon vår med värme och allt som hör till. Det är kyligt och kallt, men lite vårtecken ser vi ändå.

Nu är förberedelserna i full gång inför den första kryssningen med gäster ombord. Det blir 12 internationella gäster. De kommer från Europas alla hörn, Tyskland, Portugal, Irland, Italien, Frankrike m.fl. En skön blandning människor, som det skall bli fantastiskt kul att få möjlighet att visa vår vackra skärgård för. Under de fyra timmar vi kör kommer vi att spendera tid i den södra skärgården.I området runt Styrsö, Donsö och Vrångö. Hemfärden kommer att bli in i Göteborgs hamn. Det blir spektakulärt!

 

Gänget har bokat Sealife’s buffé – En buffé i 4 akter. Det blir Matjes, löjrom, fisksoppa, musslor och mycket annat gott. Till detta serveras goda viner. Vi hade en avsmakning för ett tag sedan med goda vänner. Vi var 6 stycken som satt och mumsade i några timmar och provsmakade. Det blev tummen upp på det mesta! Det är härligt att ha goda vänner runtomkring som vill hjälpa till och vågar sig på att äta saker de aldrig provat förut! Tack för det kompisar!

 

Båtplats på Kvarnpiren, Eriksberg

Under de senaste åren har vi promenerat upp och ner utmed kajerna i Göteborgs Hamn. Vi har letat efter ett ställe där vi kunde lägga Sealife och använda som vår utgångspunkt när vi hämtar och lämnar våra gäster. Efter otaliga samtal med olika företag fick vi så tag i Johan på Älvstranden Utveckling AB.Det var i september 2017. Vi hade fått reda på att de pirer som ligger vid Eriksberg driftades av Älvstranden Utveckling. Vi hade ett fint samtal och Johan var positiv till våra tankar. Dock var det lite saker som skulle falla på plats först, så vi bestämde att vi håller kontakten under hösten.

Det har nu bildats en förening som skall drifta pirerna och i förra veckan meddelade de att vi är mycket välkomna med Sealife. Det var ett fantastiskt besked!

Nu skall vi bara se till att vi lossnar från isen och har gjort färdigt de sista sakerna på fartyget, sen åker vi till Kvarnpiren och angör!