Förbereder för fina dagar!

Året började kanon med en hel del bokningar på båtcharter! Det är ett bevis på att vi syns att ni hittar oss och att tidigare gäster varit nöjda och bokat oss igen! Vi var bl.a. ute på en fantastisk tur i februari, med ostron på akterdäck och en härlig middag på Donsö! Likaså bokades det in en del för juni/juli. Det som gäller nu är att jobba vidare med vårt erbjudande och säkra att det utvecklas och är attraktivt för våra kunder.

Nu i veckan startade upp Sealife och körde ett par timmar norrut – till Dyrön Södra. Dels var det solsken på gång och dels var det bra läge att rekognosera för framtida charterturer. Vi har åkt upp och ner på Västkusten i många herrans år, men av någon anledning har vi aldrig besökt Dyrön. Förlåt alla stora anhängare av Dyrön! Det är konstigt, men en del ställen passerar vi bara när vi är på väg. Kanske är vi för fokuserade på målet, uppjagade av vardagen eller något annat. Vi tror det är bra att stanna upp lite i vardagen, njuta och lyfta blicken, så precis det gjorde vi nu! Dyrön är en fantastisk upplevelse. Underbar natur, mysig hamn, bastu i bästa läge och en vandringsled som är helt magisk runt ön.

Det är ju en väldigt speciell tid vi lever i just nu, med ett virus som härjar. Ombord på Sealife är vi friska och jobbar oförtrutet vidare inför kommande fina dagar med chartergäster ombord! Vi läser recept och provlagar för det vilda i köket. Det gäller ju att finslipa på vår fina meny. Förra säsongens stora succe var “Torsk med stekt gnocci i citronsås med dill, parmesan och kapris” och vårt egenbakade surdegsbröd.

De här rätterna kommer att vara kvar på menyn även i år. Just nu jobbar köket med fyllda ostkorgar, gjorda på Västerbottenost. Tiden det tar för varje korg i vår gasugn är 8 minuter och 35 sekunder! Känns bra att veta det :-)) !

På andra håll ombord på Sealife sker det underhåll. Underhållet är viktigt att hålla igång. Börjar vi tumma på det, sjunker totalupplevelsen för våra kunder. Ordning och reda på Sealife är mottot! Idag bytte vi bl.a. termostaten till varmvattenberedaren, vi har också sytt upp nya dukar till salongen samt gjort en “påse” för livvästarna ombord. Nästa steg med påsen är att märka upp den med “LIFE WESTS”.

Vi ser fram mot en härlig sommar med massor av gott väder på kusten!

Lev väl och ta hand om varandra!

Lena & Peter

Leave a Reply

Your email address will not be published.