Friheten finns ute till havs

Från centrum till havsbandet.

Hyra båt i skärgården, är så nära du kan komma egen båt, men också många gånger ett bättre val. Ombord på Sealife finns en besättning med många års erfarenhet, som tar dig till ställen du aldrig sett.

Öarna utanför Göteborg breder ut sig som ett pärlband från ögruppen söder om Vrångö till norr om Rörö i norr. Skärgården har en historia som sträcker sig från stenåldern, via vikingar, jordbruk och sillfiske. Dagens skärgård handlar mycket om turism och fiske. Stora delar är tillgänglig idag med färjor, som trafikerar många av öarna.

Det finns ett sjudande båtliv längs kusten. Med egen båt tar man sig in mellan kobbar och skär, för rekreation och att få vara nära naturen. Tack vare att Sverige har den så kallade ”Allemansrätten”, som innebär att alla får vistas i naturen, så kan vi lägga till med båtar på i stort sett samtliga öar.

Upplevelserna är många, när du spenderar tid i skärgården. Djurlivet är stort. Här hittar du bl.a. sälar, tumlare, ett rikt fågelliv och naturligtvis fisk och skaldjur i massor. Tidig sommar kommer makrillen in mot kusten för att leka och äta av sillen som går till. Det är alltid ett stort äventyr att ta sig ut med fiskeredskapen och fiska denna kraftfulla fisk. En del lägger fångad makrill i tunnor, för att senare på hösten användas som bete när det svarta guldet, hummern, skall upp.

Möjligheterna att komma nära naturen är många: Paddla kajak, dyk på några av de många vrak som finns, kör runt med en liten gummibåt bland skären mm.

Vi på Gothenburg Coast Charter erbjuder er att vara med på en härlig båt charter i skärgården.