Hönöbryggeriet – Ölprovning

Ölprovning av gott öl långt ute i Göteborgs skärgård.

Tänk att det går att brygga gott öl långt ute i Göteborgs skärgård. Micro-bryggeriet Hönöbryggeriet startade 2014 och producerar idag 5 olika typer av öl. Vi startar dagen i södra skärgården och kör genom “Snobbrännan”.

Hönöbryggeriet – Ölprovning

Idag tar vi sikte på den vackra södra skärgården och Styrsö. Vi passerar sälkolonierna och kör in mellan öarna i höjd med Brännö. Vi tar en tur i den sk. Snobbrännan. Här får ni uppleva den vackra bebyggelsen och även höra historien om Känsö. Skärgårdens kobbar och skär är runt oss och i väster kan vi se havet breda ut sig mot Danmark. Vi ankrar upp i en vik för lunch och kanske ett dopp.

 

När vi känner oss nybadade och goa, kastar vi loss och kör upp mot Öckerö. Öckerö är den största ön i den här delen av arkipelagen och på dess östsida, precis vid kajkanten, hittar vi Hönöbryggeriet. Dags för ölprovning. Ägaren Mats Hansson och hans personal tar hand om oss under några timmar. Ni kommer att få se hur processen går till och naturligtvis provsmaka öl.

På vägen tillbaka håller vi oss nära skären som leder oss in till Göteborgs hamn igen.

Vi guidar under hela resan, ni kan låna jollen i aktern. All mat som serveras tillagas ombord på Sealife och vi utgår från det lokala skafferiet

Vad ingår alltid:

Kapten och Lena & Peter som besättning, plockrätter, vatten/juice/läsk/kaffe/te, frukt, badhanddukar, tillgång till gummibåt, Wi-Fi, försäkring, diesel och hamnavgifter.

Kontakta för bokning