Smögen – Båtcharter i 4 dagar

För er som vill se en större del av skärgården.

Den här båtchartern är för er som vill se en större del av skärgården. Vi kommer att köra mellan 20–30 sjömil varje dag, stanna till på vägen för goda luncher och aktiviteter. Denna kryssning ger er en oförglömlig resa i vackra Bohuslän.

Dag 1 – Göteborg till Mollösund. 30 sjömil

Mollösund är en underbar pärla utmed kusten. Förr torkade man fisken Långa, utomhus, på långa rader. De karakteristiska ställningarna finns fortfarande kvar. Runt omkring i de fina vattnen odlas det musslor och naturligtvis skall vi avnjuta dessa. Resan upp till Mollösund blir en fantastisk tur genom trånga sund och via små pittoreska samhällen på öarna vi passerar.

Dag 2 – Mollösund till Smögen. 20 sjömil

Resan till Smögen tar oss till starten av norra Bohuslän. Smögen är ett av Sveriges mest besökta kustsamhälle. En mysig hamn med lite Notting Hill känsla, då fiskebodarna är målade i olika vackra färger. Här kommer ni att få möjligheten att strosa runt på den berömda Smögenbryggan. Shoppa, fika eller gå till fiskauktionen som ligger på bryggan bryggan.

Dag 3 – Smögen till Käringön. 25 sjömil

Idag tittar vi söderut. Vi kör igenom det vackra Skaftölandet, genom en vacker fjord, där vi är nära den fina naturen. Vi stoppar till vid Bassholmen och tar en fika på det lilla museet som ligger där. Vi landar på Käringön framåt eftermiddagen, där vi reserverat ett bord åt er på berömda Petersons Krog. En gourmetrestaurang, långt ut i skärgården, känd för sina fisk- och skaldjursrätter.

Dag 4 – Käringön till Göteborg. 30 sjömil

Idag startar vi resan långt ut till havs. Vi följer kustlinjen på lite avstånd, vilket ger er en fin panoramavy över hur det ser ut. Ni kan då föreställa er hur det var att angöra kusten innan alla moderna hjälpmedel steg in i fartygen. Vi stannar till på Marstrand för en lunch och får även lite tid till att strosa runt i det mysiga samhället. Vi rundar av dagen och är framme i Göteborg igen på eftermiddagen.

Vad ingår alltid:

Kapten och Lena & Peter som besättning, mat ombord frukost/lunch/middag, vatten/juice/läsk/kaffe/te, frukt, badhanddukar, exklusiva sängkläder, morgonrock, hygienartiklar, tillgång till gummibåt, Wi-Fi, försäkring, diesel och hamnavgifter.

Kontakta för bokning