Askspridning i havet Göteborg

Avsked till havs

Vi på Gothenburg Coast Charter erbjuder askspridning i havet utanför Göteborg, för upp till 12 gäster. Vi ordnar allt från den enkla mottagningen med båttur fram och tillbaka med kaffe och kaka, till att vi serverar en 2-rätters lunch/middag till alla ombord.

Minsta tid att hyra fartyget är 3 timmar. Vi avgår från Eriksberg i centrala Göteborg och åker drygt 1 timma i lugn och fin fart. Normalt lägger vi oss stilla på havet, med närmaste anhöriga på akterdäck där urnan eller askan sänks ner i havet.  Kaptenen kör sakta runt platsen för ett vackert avslut där ni då har möjlighet att lägga ut blommor och kransar i havet. Ceremonin tar ca 30 minuter och efter det åker vi en fin båttur tillbaka till Eriksberg igen. Under turen tillbaka finns kaffe och en kaffebakelse uppdukat i salongen

Väljer ni 3-timmarsturen finns det möjlighet att lägga till en charkbräda för 175:-/person, som serveras på resan tillbaka till Eriksberg.

Väljer ni 4-timmarsturen ingår en 2-rätters lunch/middag ombord på Sealife i en hamn i skärgården.

Pris: 3 timmar – Fartygshyra 16,500:- (17,490:- ink moms).  Max 12 personer. Avgång och ankomst Eriksberg. Vad som ingår: 3 personer i besättning, kaffe/te, kaffebakelse, frukt, vatten, försäkringar, diesel. 

Pris: 4 timmar – Fartygshyra 22,000:- (23,320:- ink moms).  Max 12 personer. Avgång och ankomst Eriksberg. Vad som ingår: 3 personer i besättning, 2-rätters lunch/middag, kaffe/te, frukt, vatten, försäkringar, diesel, hamnavgift. 

Vad tillkommer: Drycker ombord och ev. mat under 3-timmarsturen.

Ni ansöker om tillstånd hos Länsstyrelsen, om att få genomföra askspridning i havet.

Kontakta oss