Heldags båttur till Åstol och Marstrand

Den här kryssningen ger dig upplevelsen av 2 skilda världar i skärgården.

Den här kryssningen ger dig upplevelsen av 2 skilda världar i skärgården. Åstol är en gammal fiskarö, med en liten inhemsk befolkning.Här råder lugnet och mysfaktorn är hög. Marstrand är seglarnas Mekka i skärgården. Här samlas båtfolket för en härlig stund i goda vänners lag.

Heldags båttur till Åstol och Marstrand

Farleden som leder oss till Åstol och Marstrand är bland de mer spektakulära här på Västkusten. Vi tar oss genom trånga sund och stryker tätt intill kobbar och skär. Vi är nära naturen när den är som bäst. Har vi tur ser vi sälar på vägen, där de ligger och myser på klipporna.

Väl framme på Åstol strosar ni runt i gränderna och känner de historiska vingslagen från en tid då fisket var huvudnäringen på ön. Husen ligger tätt tätt samman och går ni västerut på ön får ni den storslagna utsikten över Marstrandsfjorden! Här kan havet vara både helt i bleke och vildsint skummande vid stormar. Här kan hela västerhavet rulla in.

Vi fortsätter vår dag med att ta oss ner till Marstrand. Bästa sättet att uppleva ön är att promenera. Titta på den fina arkitekturen, gör ett besök på Carlstens fästning, ta er runt på den utmärkta stigen runt ön eller bara sitt och mys på den berömda kajen. Den goda lunchen serveras ombord på Sealife.

Vägen tillbaka till Göteborg går via den handgrävda kanalen Albrektsunds kanal och vidare genom den vackra skärgården mot Göteborg.

Vi guidar under hela resan, ni kan låna jollen i aktern. All mat som serveras tillagas ombord på Sealife och vi utgår från det lokala skafferiet

Vad ingår alltid:

Kapten och Lena & Peter som besättning, plockrätter, vatten/juice/läsk/kaffe/te, frukt, badhanddukar, tillgång till gummibåt, Wi-Fi, försäkring, diesel och hamnavgifter.

Kontakta för bokning