Heldags båttur till Marstrand och Carlstens fästning

Denna charter tar er till seglingens mittpunkt i Sverige

Denna charter tar er till seglingens mittpunkt i Sverige – Marstrand. Här får ni uppleva underbar natur, vacker arkitektur och träffa er egna guide på Carlstens fästning. Kapten på fartyget Sealife tar oss mellan kobbar och skär på ett säkert sätt, så att ni kan njuta av den vackra skärgården på vägen dit.

Heldags båttur till Marstrand och Carlstens fästning

Dagens charter tar oss genom den norra delen av Göteborgs skärgård. Genom trånga sund och kanaler tar vi oss upp till Marstrand. Marstrand är berömt för många saker. Kungligheter som var här på SPA, en centralort för Sverige under sillfisket och naturligtvis historien om Lasse-Maja. Er privata guide kommer att berätta om hela dess historia, när ni traskat upp till fästningen.

Marstrand är ett levande samhälle, med små mysiga butiker, många restauranger och underbart vackra hus. Runt hela ön finns en utmärkt stig, som tar er från myllret på kajen ut till de kala klipporna i väster. Här har ni en underbar utsikt ut mot Pater Noster skären.

Det är inga problem att fylla dagen här på Marstrand, det finns så mycket att upptäcka: Små boutiquer, tavelgallerier, caféer och det sjudande båtlivet.

Lunchen serveras ombord på Sealife.

Strax efter avgång mot Göteborg, åker vi igenom Albrektsunds kanal. En ca 1000 meter spektakulär handgrävd kanal, som i sin nuvarande sträckning blev klar år 1844. Den gamla sträckningen utfördes på order från Kung Gustav III åren 1776–1782.

Vi guidar under hela resan, ni kan låna jollen i aktern. All mat som serveras tillagas ombord på Sealife och vi utgår från det lokala skafferiet

Vad ingår alltid:

Kapten och Lena & Peter som besättning, plockrätter, vatten/juice/läsk/kaffe/te, frukt, badhanddukar, tillgång till gummibåt, Wi-Fi, försäkring, diesel och hamnavgifter.

Kontakta för bokning